Ein norwegischer Artikel für unsere Freunde in Norwegen:

Et forhold fungerer først og fremst gjennom kommunikasjon og ærlighet. Og selv om sex ligger på alles lepper: En studie av magasinet Stern sier at særlig eldre kvinner blir stadig mer misfornøyd med sexlivet sitt. Kun få kjenner og uttrykker deres behov. Det er så viktig fra begynnelsen å spille med åpne kort.

Men aller først. Allerede når du blir kjent med hverandre, er en tydelig uttale en fordel. Det betyr ikke at du skal falle inn i huset rett ved den første samtalen med døren. Spesielt fordi flere og flere single er registrert på passende plattformer. Hvorfor er dette bra for en god kommunikasjonskultur under sex? Når du chatter via dating-app kan du oppdage preferansene til den andre personen, og det gjør at du vil ha mer.

Kamp og sex

Spesielt er Tinder ofte redusert til sexapp-bildet sitt. Mens noen ønsker å finne stor kjærlighet over smarttelefonene sine, leter andre etter en het affære. Og det er helt legitimt. Problemet er mangel på kommunikasjon. Hvordan vet kampen din at du er interessert i en one-night stand, hvis du ikke forteller ham det? Vær oppmerksom på riktig grad av tilbakeholdenhet, fordi invitasjonen til en „kaffe i ditt eget hjem“ er for støtende, noe som kan avskrekke din potensielle dato.

Mot for ærlighet

Hold deg på ballen og fortsett samtalen. Når du har tillit til hverandre, begynn med sjarmerende hint. Nøkkelen til suksess er ærlig ment komplimenter. Det viser interesse. I stedet for standardordtakene snakker åpent med det du liker – enten det er lepper, kropp eller staveform i profilbeskrivelsen. Unngå for lang kontakt uten personlige aktiviteter. Fordi virtuelle samtaler alene kan føre til misforståelser. Selv om emojier uttrykker stemninger. Ironi, vidd og flørting fungerer bare i samtale.

Det første møtet er avgjørende for en mulig fremtid sammen. Vis din interesse med kroppskontakt og se datoen i øynene. Nå er det på tide å vente til det rette øyeblikket. Spør direkte om dere to vil bevege deg enda lenger rundt i husene eller gå til huset ditt. Å si at du blir tiltrukket av den andre personen, det er ikke flaut, men beviser selvtillit.

„Jeg liker“ i sengen også

Selv før og under samleie, er kommunikasjon viktig. Du bør spørre hva partneren din liker. Ofte rapporterer par som har vært sammen i flere år at de trodde den andre kunne tenke seg dette eller det. Så viser det seg: Det er ikke sant. Bare åpen utveksling hjelper her. Spørsmål som „Liker du dette?“ eller „Kan du fortelle meg hvordan jeg gjør det bedre?“ sørge for en tillitsfull stemning. Selvfølgelig er det lettere å fortelle hva du liker i stedet for å kritisere partneren din. Men jo oftere du tar opp disse tingene, jo lettere er det å adressere dem direkte. Det er viktig å la være forstyrrende faktorer som belaster resten av forholdet. Du bør snakke om det hver for seg.

Men selv etter sex kan sensualitet være et samtaleemne. Liker du en spesielt erotisk scene i en komedie? Adresser skatten din og beskriv dine behov. Hvis noe ikke fungerer med en gang, er det ikke noe problem, fordi feil er menneskelige.

Lyden lager musikken

Den øverste disiplinen blant samtalene mellom arkene: Dirty Talk. Det er kunsten å varme den hvisken. Hva kan det være? Skitne prat, kommandoer eller stille ønsker. Det skal gjøre sex mer spennende og bedre. Som nå tenker på en billig porno som mangler. Dirty Talk kan være lystbetont og kjent. Begynn med „Du vil gjøre det bra“. Bli kvitt tanken om å gjøre noe pinlig. Hvis du fremdeles har det vanskelig å hviske varme fraser i øret, bør du prøve RPG-er. Du mister hemningene dine, og du vil merke: Det er verdt det.

Det grunnleggende kravet er intakt kommunikasjon. Likevel betyr ikke det at du må gå gjennom alt det en av partnerne foreslår. Vær deg selv og utforsk kroppen din. For først da kan du forklare mer nøyaktig hva som behager.